Matematik

P(A)

05. november 2007 af math-freak++ (Slettet)
P(A|B) = P(A omvendt U B) / P(B)

Hvad betyder P(A|B). Nogen der vil komme med et konkret eks.?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af ibibib (Slettet)

Kast med en terning:

A: Mindst 4
B: Lige

P(A|B) er sandsynligheden for at du får mindst 4, når du ved at du får et lige tal.

Svar #2
05. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

Så først skal B eksistere og det skal og A derefter også.


Svar #3
05. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

Så sandsynligheden for at der gror en blomst er 0,9.
Sandsynligheden for en rød blomst er 0,5.

Men her er det jo bare 0,9*0,5 = P(A).

Svar #4
05. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

P(A|B) = (A omvendt U B) / 0,9 = ?

Hvordan løses den?

Svar #5
05. november 2007 af math-freak++ (Slettet)

P(A|B) = 0,9*0,5 / 0,9, hvilket vel er forkert?

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2007 af Madsst (Slettet)

#0 Du kan betragte det i mængder. P(A|B) er sandsynligheden for at du lander i udfaldsmængden A, givet at udfaldet kommer til at lande i B.
Derfor er også P(A|B) defineret som P(A og B) / P(B). Da det mulige udfaldsrum er B finder man ssh'en som den andel af B, som A og B har tilfællles og sætter dette i forhold til hele mængden B, det mulige udfaldsrum.

I #4 kan du finde ssh'en:
P(rød blomst | der gror en blomst) = 0,5 / 0,9. Det er større end 0,5 fordi vi allerede ved at der gror en blomst og derfor kan vi udelukke 0,1 % af udfaldsrummmet.

Skriv et svar til: P(A)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.