Matematik
Maksimum
05. november 2007 af
LiL-H (Slettet)
Er virkelig stresset over denne opgave, så jeg håber at I kan hjælpe..
En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved
O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30
hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.
- Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.
En virksomhed fremstiller en vare. Omkostningerne O(x) ved fremstilling af x tons pr. uge af denne vare er givet ved
O(x) = x^3 - 30x^2 + 500x + 30
hvor O(x) er udtrykt i en møntenhed, som er underordnet i denne forbindelse. Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton.
- Bestem det antal tons, som virksomheden skal fremstille pr. uge, hvis fortjenesten skal være maksimal.
Svar #2
05. november 2007 af LiL-H (Slettet)
Er det bare det?
Men hvad skal man så bruge informationen: Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton til?
Men hvad skal man så bruge informationen: Den producerede varemængde kan sælges til en fast pris på 308 pr. ton til?
Svar #4
05. november 2007 af Madsst (Slettet)
#0 Jo, du vil gerne maksimerer fortjenesten som er omsætning fratrukket omkostninger.
Omsætningen er 308*x og omkostningerne er O(X)
find nu maksimum for funktionen P(x)=308x-O(x) ved at differentiere og sætte lig nul, dernæst vise at den anden afledede er negativ.
Omsætningen er 308*x og omkostningerne er O(X)
find nu maksimum for funktionen P(x)=308x-O(x) ved at differentiere og sætte lig nul, dernæst vise at den anden afledede er negativ.
Skriv et svar til: Maksimum
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
