Matematik

differentialregning- tangentens røringspunkt

05. november 2007 af Beki (Slettet)
Grafen for funktionen f(x)=x^4-2 har en tangent med hældningskoefficient 4. Bestem tangentens røringspunkt.

Hvordan gør man det?

F'(x)=4x^3

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2007 af mathon

f'(x) = 4x^3

f'(xo) = 4xo^3 = 4

4xo^3 = 4

xo^3 = 1

xo = 1^(1/3) = 1

yo = f(1) = 1^4-2 = 1-2 = -1

ligningen for tangenten i (1,-1) med hældningskoefficient 4....

Skriv et svar til: differentialregning- tangentens røringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.