Matematik
Sinusrelationer. Haster!
06. november 2007 af
MissEgedal (Slettet)
Håber meget på hjælp, sidder med en opgave til i morgen og kan ikke finde mine gamle notater.
Hvilke sinusrelationer skal jeg bruge i en trekant hvor siderne a og c samt vinkel A er oplyst?
Opgaven lyder på at skulle finde siden b
Håber nogen kan hjælpe!
Hvilke sinusrelationer skal jeg bruge i en trekant hvor siderne a og c samt vinkel A er oplyst?
Opgaven lyder på at skulle finde siden b
Håber nogen kan hjælpe!
Svar #1
06. november 2007 af dnadan (Slettet)
Hvilke?
Du skal bruge flere:)
Først findes vinklen C ved brug af sinusrelationen.
Herefter kan vinklen
B findes ved B=180-A-C
Hvormed du nu kan beregne b ved brug af sinusrelationen.
Du skal bruge flere:)
Først findes vinklen C ved brug af sinusrelationen.
Herefter kan vinklen
B findes ved B=180-A-C
Hvormed du nu kan beregne b ved brug af sinusrelationen.
Svar #2
06. november 2007 af dnadan (Slettet)
Som hjælp, så er sinusrelationen:
sinA/a=sinB/b=sinC/c
eller omskrevet
a/sinA=b/sinB=c/sinC
sinA/a=sinB/b=sinC/c
eller omskrevet
a/sinA=b/sinB=c/sinC
Skriv et svar til: Sinusrelationer. Haster!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
