Matematik
....
06. november 2007 af
mis90 (Slettet)
Hanne køber en fremkaldertank med mål. 7,5 cm høj , 5 cm radius.
Beregn rumfanget af den cylinderformede del af tanken.
Siger man så ikke. pi*5*5*7,5 = 589,04 m3
Hun har 2,5 liter fremkaldervæske.
Hvor mange gange kan hun hun fylde den cylinderformede del af tanken?
589,04 / 2,5 = 235 gange ?
- Er det rigtigt?
Beregn rumfanget af den cylinderformede del af tanken.
Siger man så ikke. pi*5*5*7,5 = 589,04 m3
Hun har 2,5 liter fremkaldervæske.
Hvor mange gange kan hun hun fylde den cylinderformede del af tanken?
589,04 / 2,5 = 235 gange ?
- Er det rigtigt?
Svar #1
06. november 2007 af mathon
V_cyl = h*pi*r^2 = (0,75 dm)*pi*(0,5 dm)^2 = 0,589049 dm^3 = 0,589049 L
antal gange: (2,5 L)/( 0,589049 L/gang) = 4,2 gange = 4 gange
antal gange: (2,5 L)/( 0,589049 L/gang) = 4,2 gange = 4 gange
Svar #2
06. november 2007 af mis90 (Slettet)
Det ser forvirrende ud den første opgave, du har lavet.
Skriv et svar til: ....
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
