Matematik
Lineær ligning..
07. november 2007 af
Lady-Ludvig (Slettet)
hejsa har en opagve der driller lidt, håber der er nogle der kan hjælpe.
den lyder:
på baggrund af et stort antal målinger foretaget i mange lande regner man med at at en persons maksimale pulsfrekvens(antal hjerteslag pr. minut) afhænger lineært af personens alder. for en 20 årig er den maksimale pulsfrekvens 200 slag pr. minut, og for en 60 årig er den 160 slag pr. minut.
a) bestem den lineære ligning, der beskriver den maksimale pulsfrekvens afhængighed af alderen.
på forhånd tak :)
den lyder:
på baggrund af et stort antal målinger foretaget i mange lande regner man med at at en persons maksimale pulsfrekvens(antal hjerteslag pr. minut) afhænger lineært af personens alder. for en 20 årig er den maksimale pulsfrekvens 200 slag pr. minut, og for en 60 årig er den 160 slag pr. minut.
a) bestem den lineære ligning, der beskriver den maksimale pulsfrekvens afhængighed af alderen.
på forhånd tak :)
Svar #1
07. november 2007 af Molle (Slettet)
Du har to punkter, så kan du også lave en linjes ligning.
(x1,y1) = (20,200)
(x2,y2) = (60,160)
a = (y2-y1)/(x2-x1)
(x1,y1) = (20,200)
(x2,y2) = (60,160)
a = (y2-y1)/(x2-x1)
Skriv et svar til: Lineær ligning..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
