Matematik

Haster

07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)
Hej

Er der nogen som kan hjælpe mig med dette?

X+2y=1
5x-7y= -29
X=1-2y

Y= -24/17

Er dette rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. november 2007 af catqueen (Slettet)

skal alle tre ligninger passe eller?? Jeg forstår ikke helt hvad vi skal hjælpe med? Vil du finde ud af hvad y er hvis alle 3 ligninger skal passe?
for så tror jeg det er forkert

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. november 2007 af Isomorphician

hvis det er to ligninger med to ubekendte, så nej

Svar #3
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Jeg skal finde ud af hvad de 2 første ligninger er. Tror selv at Y er -24/17 men det er nok forkert...

Svar #4
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Og selvfølge at X= 1-2y

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. november 2007 af Isomorphician

I: x + 2y = 1
II: 5x - 7y = -29

I: x = -2y + 1

Indsættes i II
5(-2y+1) - 7y = -29
-10y + 5 - 7y = -29
-17y = -34
Y = 2

y-værdien indsættes i I
x + 2*2 = 1
x = -3

Svar #6
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Tak :-) Hvad er Y værdien i stykke I så?



Brugbart svar (0)

Svar #7
07. november 2007 af Isomorphician

y og x er det samme i de to ligninger
y = 2 og x = -3

Svar #8
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Tak. Er kørt helt træt til aften så er lidt "fat-svag" :-)

Svar #9
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

Så har jeg denne som jeg også er "kørt fast i"

I 3x+4y=6

II 5x+2=-4


3X= -4y+6

Y= -34/22

Er dette rigtigt?

Svar #10
07. november 2007 af Nougatmus (Slettet)

-

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. november 2007 af mathon

I: 3x + 4y = 6
II: 5x + 2y = -4 ganges med -2


I: 3x + 4y = 6
III: -10x - 4y = 8 ....I og III adderes

-7x = 14

x = 14/(-7) = -2, som indsat i 3x + 4y = 6
giver
3*(-2) + 4y = 6

4y = 6 + 6 = 12

y = 12/4 = 3

konklusion:
(x,y) = (-2,3)

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.