Matematik

Isoler x

08. november 2007 af Shortay-C (Slettet)
Hey

Er der én, der kan fortælle mig, hvilken regneregel, som man bruger for at nå frem til nedenstående:

Givet
a = (1+x)/(1-x)

Isoler x
x = (a-1)/(a+1)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af Molle (Slettet)

a = (1+x)/(1-x)
a(1-x) = 1+x
a - ax = 1+x
a -ax - x = 1
-ax - x = 1-a
Du har nu isoleret alle led med x
Sæt x uden for parentes.
x(-a-1) = 1-a
x = (1-a)/(-a-1) = -(1-a)/(a-1) = (a-1)/(a-1)

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. november 2007 af Waterhouse (Slettet)

#1: Næstsidste mellemregning er ikke helt rigtig. Vi har:

x = (1-a)/(-a-1) = (1-a)/-(a+1) = -(1-a)/(a+1) = (a-1)/(a+1)

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af Molle (Slettet)

Naturligvis. Godt der er nogen til at tjekke efter. :)

Brugbart svar (0)

Svar #4
21. august 2011 af romal1 (Slettet)

Hej er der nogen der kan fortælle mig hvordan man isoler y?
f.eks 4x= - y + 2?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Læg y til på hver side, og træk 4x fra på hver side.

Lav i øvrigt en ny opgavetråd, når spørgsmålet ikke relaterer direkte til den eksisterende tråd, der som her har ligget stille i 4 år.


Skriv et svar til: Isoler x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.