Matematik
Lineære funktioner (HASTER)
08. november 2007 af
Miik (Slettet)
Hej!
Jeg skal aflevere denne opgave i morgen og jeg er ikke engang begyndt jeg kan slet ikke finde ud af det. En der har lavet den eller kan hjælpe mig ? !! PLEASE det haster!
Opgaven bør som minimum beskrive følgende:
• Præsentation af funktionstypen: Lineære funktioner.
- Redegør for betydningen af hældningskoefficienten a
- Redegør for betydningen af konstanten b
• Præsentation af grafer i et koordinatsystem.
• Hvordan bestemmes den pågældende funktions forskrift ud fra to givne punkter?
• Hvordan løses ligninger og uligheder grafisk og ved beregning?
• Hvordan bestemmes skæringspunktet mellem to rette linier?
Eksempler
Eksempel 1
Følgende funktioner fremstiller rette linier:
a) f(x) = x – 3 b) f(x) = -2x + 4 c) f(x) =
5
3 x -1 d) f(x) = -3
e) x 3
2
f (x) = 1 - for x ? [- 2;10]
Eksempel 2
En forskrift for den lineære funktion gennem (-2,7) og (4,4)
Eksempel 3
Givet de to funktioner: f(x) = -2x + 8 og g(x) = -
2
1 x + 5
a) Bestem skæringspunktet for de to funktioner.
b) Løs uligheden -2x + 8 < -
2
1 x + 5
Eksempel 4
Der er konstateret nedenstående sammenhæng mellem pris, udbud og efterspørgsel på en bestemt
vare:
Mængde = x
5.000 stk.
45.000 stk.
Pris (efterspørgsel) = f(x)
40 kr.
20 kr.
Pris (udbud) = g(x)
10 kr.
30 kr.
a) Bestem forskrifterne for f og g, idet vi antager, at f og g er lineære.
b) Beregn ligevægtsprisen.
Jeg skal aflevere denne opgave i morgen og jeg er ikke engang begyndt jeg kan slet ikke finde ud af det. En der har lavet den eller kan hjælpe mig ? !! PLEASE det haster!
Opgaven bør som minimum beskrive følgende:
• Præsentation af funktionstypen: Lineære funktioner.
- Redegør for betydningen af hældningskoefficienten a
- Redegør for betydningen af konstanten b
• Præsentation af grafer i et koordinatsystem.
• Hvordan bestemmes den pågældende funktions forskrift ud fra to givne punkter?
• Hvordan løses ligninger og uligheder grafisk og ved beregning?
• Hvordan bestemmes skæringspunktet mellem to rette linier?
Eksempler
Eksempel 1
Følgende funktioner fremstiller rette linier:
a) f(x) = x – 3 b) f(x) = -2x + 4 c) f(x) =
5
3 x -1 d) f(x) = -3
e) x 3
2
f (x) = 1 - for x ? [- 2;10]
Eksempel 2
En forskrift for den lineære funktion gennem (-2,7) og (4,4)
Eksempel 3
Givet de to funktioner: f(x) = -2x + 8 og g(x) = -
2
1 x + 5
a) Bestem skæringspunktet for de to funktioner.
b) Løs uligheden -2x + 8 < -
2
1 x + 5
Eksempel 4
Der er konstateret nedenstående sammenhæng mellem pris, udbud og efterspørgsel på en bestemt
vare:
Mængde = x
5.000 stk.
45.000 stk.
Pris (efterspørgsel) = f(x)
40 kr.
20 kr.
Pris (udbud) = g(x)
10 kr.
30 kr.
a) Bestem forskrifterne for f og g, idet vi antager, at f og g er lineære.
b) Beregn ligevægtsprisen.
Svar #1
08. november 2007 af mathon
måske noget kan bruges
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=420490
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=420490
Svar #2
27. november 2011 af Nadiapokorni (Slettet)
Hej mike..
Jeg sidder og bakser med præcis samme opgave nu, måtte jeg måske låne din opgave og se om det er nogenlunde rigtig det jeg har lavet....
Hilsen Nadia
Skriv et svar til: Lineære funktioner (HASTER)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
