Matematik

Logaritme

08. november 2007 af josephine19 (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig med følgende opgave, har svært ved at forstå spørgsmål b.

Link: http://peecee.dk/?id=69449

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Skal du ikke bare opstille en forskrift? Du har jo 2 punkter.

Svar #2
08. november 2007 af josephine19 (Slettet)

Ved det ikke selv?

Brugbart svar (0)

Svar #3
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Det må det være. Med de forskellige logaritmer ud af y- og x-aksen.

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Log(N)=a*log(D)+b

Sådan vil jeg tro. Så skal du bare bestemme a og b.

Svar #5
08. november 2007 af josephine19 (Slettet)

Det lyder fornuftigt. Prøver lig engang.

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. november 2007 af Teazy (Slettet)

Det er en potens funtkion. start med at find a ved: log(y2/y1)/log(x2/x1) og b = y1/(x1^a)

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. november 2007 af Sherwood (Slettet)

Måske et meget dumt spørgsmål. Er det altid en potensfunktion, når det omhandler logaritme? For tendenslinjen ligner mere en lineær sammenhæng.

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. november 2007 af mathon

se
http://www.peecee.dk/index.php?id=77501

Svar #9
08. november 2007 af josephine19 (Slettet)

ok, takker for hjælpen.

Brugbart svar (0)

Svar #10
08. november 2007 af mathon

vi ta'r den lige omvendt

hvis det er en potensfunktion,


N(D) = b*D^a

log(N) = log(b*D^a)

log(N) = log(b) + log(D^a)

log(N) = log(b) + a*log(D) eller omordnet

log(N) = a*log(D) + log(b) altså en lineær sammenhæng mellem

log(N) versus log(D)

regningerne er ensbetydende (jeg var for doven til at sætte biimplikationspilene) og kan følgelig foretages "baglæns".

udtrykt anderledes:
når grafen for en afbildning mellem N versus D i et dobbeltlogaritmisk koordinatsystem udgør en ret linje, er sammenhængen mellem N versus D en potensiel funktion
af typen

N(D) = b*D^a, hvor a kan beregnes ud fra den rette linjes hældningskoefficient - som vist i link'et.

Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.