Matematik

differentialligninger - hjælp

11. november 2007 af lotteha (Slettet)
jeg har en opgave, som jeg ikke er helt sikker på

den lyder

find den fuldstændige løsning til differentialligningen

y"=(x^2+4)/x x>0

skal jeg bare integrere to gange for at finde f ? eller skal jeg bruge desolve på cas og løse den ? for det giver to forskellige resultater.

tilsidst skal jeg angive den forskrift for løsningen, der går igennem linjeelementerne (1,2;3)

skal jeg da bare sige f(1)=2 og finde c ? - for jeg får kun et c i min fuldstændige løsning, hvis jeg bruger desolve :s

jeg er forvirret, hjælp :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

integrér to gange(husk i begge tilfælde integrationskonstanten)

Og, menes der:
(1,2;3) = (6/5;3)?

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja, du skal integrere to gange, så bliver den fuldstændige løsning:
1/6*x^3+4*x*ln(x)-4*x+c1*x+c2

Svar #3
11. november 2007 af lotteha (Slettet)

tak :) dvs. at c er integrationskonstanterne ?

og (1,2;3) er linjeelementerne, ved ikke helt præcis hvad det betyder :s


og kan det så passe at c=41/12 ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2007 af Erik Morsing (Slettet)

ja c1 og c1 er integrationskonstanterne, som bestemmes af dine randbetingelser

Skriv et svar til: differentialligninger - hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.