LaTeX
Billede problem
11. november 2007 af
Østjyden (Slettet)
Når jeg sætter et billede ind i mit LaTeX-dokument, viser den billedet, men ovenfor skriver den en del af stien til billedet.
Jeg har et dokument, der lidt siet, ser sådan ud:
\documentclass[12pt,oneside,a4paper,danish]{article}
\usepackage[pdftex]{graphicx}
\DeclareGraphicsExtensions{.pdf,.jpg,.png,.eps}
\begin{document}
\begin{figure}[!htpb]
\centering
\includegraphics[scale=0.8]{C:/Documents and Settings/Mig/Dokumenter/Billeder/sol.jpg}
\caption{sol}
\label{figur 2}
\end{figure}
\end{document}
Jeg får fejlmeddelelsen:
LaTeX warning: File 'C:/Documents and Settings/Mig/Dokumenter/Billeder/sol.jpg' not found on input line 101.
Overfull \hbox {158,73277pt too wide} in paragraph 101--102
Jeg kan ikke forstå den siger den ikke kan finde billedet, men alligevel sætter det ind og hvorfor tager den en del af stien med?
Jeg har et dokument, der lidt siet, ser sådan ud:
\documentclass[12pt,oneside,a4paper,danish]{article}
\usepackage[pdftex]{graphicx}
\DeclareGraphicsExtensions{.pdf,.jpg,.png,.eps}
\begin{document}
\begin{figure}[!htpb]
\centering
\includegraphics[scale=0.8]{C:/Documents and Settings/Mig/Dokumenter/Billeder/sol.jpg}
\caption{sol}
\label{figur 2}
\end{figure}
\end{document}
Jeg får fejlmeddelelsen:
LaTeX warning: File 'C:/Documents and Settings/Mig/Dokumenter/Billeder/sol.jpg' not found on input line 101.
Overfull \hbox {158,73277pt too wide} in paragraph 101--102
Jeg kan ikke forstå den siger den ikke kan finde billedet, men alligevel sætter det ind og hvorfor tager den en del af stien med?
Svar #1
11. november 2007 af daleif (Slettet)
start med at fjerne driver angivelsen til graphicx.
dernaest skal du huske at anvende pdflatex og ikke latex
for det tredje er fuld sti til billedet ikke nogen god ide, isaer ikke naar der er mellemrum i navnet. Placer billedet i samme bibliotek som dit dokument,
dernaest skal du huske at anvende pdflatex og ikke latex
for det tredje er fuld sti til billedet ikke nogen god ide, isaer ikke naar der er mellemrum i navnet. Placer billedet i samme bibliotek som dit dokument,
Svar #2
11. november 2007 af Østjyden (Slettet)
Det var åbenbart det med den lange sti, den ikke kunne håndtere, så jeg har nu placeret billedet i samme mappe som dokumentet. Det virkede, også uden at ændre det andet. Den var allerede indstillet til pdflatex.
Tak for hjælpen :)
Tak for hjælpen :)
Svar #3
11. november 2007 af daleif (Slettet)
Dette med mellemrum i fil eller foldernavne er noget man skal holde sig fra
desuden kan de moderne udgaver af dvips ikke lide absolutte stier
desuden kan de moderne udgaver af dvips ikke lide absolutte stier
Skriv et svar til: Billede problem
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
