Matematik

Logaritmer

11. november 2007 af TJuhl (Slettet)
Hej,
jeg vil bare gerne vide hvordan man løser logaritme-ligninger som f.eks:

1) log(x) = 1
2) 2log(x) + 1 = 5
3) log(3x-2) = 1,4

Hvordan løser man disse ligninger, er der nogen der gerne vil være sød at forklare det?

Mange tak på forhånd.

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du benytter, at log(x)=b <=> x=10^b

(tillæg, logaritmeregnereglerne er:(du skal dog ikke benytte dem her)
log(a^x)=log(a)*x
log(ab)=log(a)+log(b)
log(a/b)=log(a)-log(b)

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2007 af mathon

log(10) = 1

2log(x) + 1 = 5
2log(x) = 4
log(x) = 2
10^(log(x)) = 10^2......

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. november 2007 af mathon

log(3x-2) = 1,4

3x-2 = 10^1,4....

Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.