Matematik
Mat. opg.
11. november 2007 af
Jensbojsen (Slettet)
Tabellen viser sammenhørende værdier af to størrelser x og y.
X 9 13 18 21 24 27 30
y 33,6 15,5 4,16 2,30 1,10 0,538 0,306
Det oplyses, at y med god tilnærmelse kan beskrives ved en eksponentielt aftagende funktion g af x.
Bestem en forskrift for g.
Bestem halveringskonstanten for g.
I en model for en bestemt population af fluer er antallet N af fluer i populationen som funktion af tiden t, målt i uger, bestemt ved
.
Bestem det tidspunkt t, hvor antallet af fluer i populationen ifølge modellen er 300.
Bestem grænseværdien , og giv en tolkning af dette tal.
Nogen der vil hjælpe er helt lost. - kan ikke få den til at virke med grafen:S
X 9 13 18 21 24 27 30
y 33,6 15,5 4,16 2,30 1,10 0,538 0,306
Det oplyses, at y med god tilnærmelse kan beskrives ved en eksponentielt aftagende funktion g af x.
Bestem en forskrift for g.
Bestem halveringskonstanten for g.
I en model for en bestemt population af fluer er antallet N af fluer i populationen som funktion af tiden t, målt i uger, bestemt ved
.
Bestem det tidspunkt t, hvor antallet af fluer i populationen ifølge modellen er 300.
Bestem grænseværdien , og giv en tolkning af dette tal.
Nogen der vil hjælpe er helt lost. - kan ikke få den til at virke med grafen:S
Svar #2
11. november 2007 af dnadan (Slettet)
Du må have gjort dig nogle overvejelser ved bare nogle af opgaverne... men alright:
-benyt exponetiel regression på din lommeregner
-benyt T½=log(1/2)/log(a)
-løs ligningen g(t)=300
- lad t gå mod uendeligt, hvad nærmer funktionen sig så?
-benyt exponetiel regression på din lommeregner
-benyt T½=log(1/2)/log(a)
-løs ligningen g(t)=300
- lad t gå mod uendeligt, hvad nærmer funktionen sig så?
Skriv et svar til: Mat. opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
