Matematik
Omkostningsfunktion! HJÆÆLP
12. november 2007 af
KennethC (Slettet)
En tomatkasseproducent anvender kapital (K) og arbejdskraft (L) i produktionen af tomatkasser (Y) som følger
Y = Ka Lb
Det oplyses at
MRTS= MPL/MPK= bK/aL
a) Udled producentens omkostningsfunktion (TC(Y)) for prisen på kapital r=1 og prisen på arbejde w=1 og hhv. (a=½ og b=½), (a=1 og b=1), (a=1/4 og b=1/4).
Hvordan gør man det?
Y = Ka Lb
Det oplyses at
MRTS= MPL/MPK= bK/aL
a) Udled producentens omkostningsfunktion (TC(Y)) for prisen på kapital r=1 og prisen på arbejde w=1 og hhv. (a=½ og b=½), (a=1 og b=1), (a=1/4 og b=1/4).
Hvordan gør man det?
Svar #2
12. november 2007 af Madsst (Slettet)
Du skal løse problemet:
min {K,L} O(K,L) = p_K*K+p_L*L = K+L
st. Y=Ka Lb = Y_streg
hvor Y_streg er et givet konstant niveau.
min {K,L} O(K,L) = p_K*K+p_L*L = K+L
st. Y=Ka Lb = Y_streg
hvor Y_streg er et givet konstant niveau.
Svar #3
13. november 2007 af Henrik2000 (Slettet)
Prøv med:
bK/aL = w/r <=> K=L
Y=L^a*L^b <=>
Y=L^a+b
L=Y^1/(a+b)
K=Y^1/(a+b)
derefter indsætter du bare i TC = wL + rK, du ved L=K altså
TC = wL+rL, da w,r = 1 har du TC = L+R, så er det bare at indsætte.
Det skulle gerne give TC = 2y, TC = 2y^1/2, TC = 2y^2
bK/aL = w/r <=> K=L
Y=L^a*L^b <=>
Y=L^a+b
L=Y^1/(a+b)
K=Y^1/(a+b)
derefter indsætter du bare i TC = wL + rK, du ved L=K altså
TC = wL+rL, da w,r = 1 har du TC = L+R, så er det bare at indsætte.
Det skulle gerne give TC = 2y, TC = 2y^1/2, TC = 2y^2
Skriv et svar til: Omkostningsfunktion! HJÆÆLP
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
