Matematik
hjælp til at rette den lille opgave. (haster)
12. november 2007 af
camilie2 (Slettet)
har en opgave som jeg har lavet men er lidt usikker.. er der nogen der gider kigge den igennem?
opgaven lyder sådan her.
en Kapital på 54000 kr. forrentes med 9 % om året.
a) hvor stor er kapitalen efter 5 år?
b) hvor mange år skal de 54000 kr. forrentes, før de er vokset til 100000 kr.?
jeg har lavet den sådan her
a)
k= K0+(1+r)n
k= 54000+1,09^5= 830855,69 kr.
b)
100000=54000*1,09n
100000/54000=1,09n
Log (100000/54000=log (1,09)n
n= Log (100000/54000)/log(1,09)=
er det sådan?
hvis ikke håber nogen kan forklar mig det
mange hilsen
opgaven lyder sådan her.
en Kapital på 54000 kr. forrentes med 9 % om året.
a) hvor stor er kapitalen efter 5 år?
b) hvor mange år skal de 54000 kr. forrentes, før de er vokset til 100000 kr.?
jeg har lavet den sådan her
a)
k= K0+(1+r)n
k= 54000+1,09^5= 830855,69 kr.
b)
100000=54000*1,09n
100000/54000=1,09n
Log (100000/54000=log (1,09)n
n= Log (100000/54000)/log(1,09)=
er det sådan?
hvis ikke håber nogen kan forklar mig det
mange hilsen
Svar #1
12. november 2007 af kuerten15
Ja..
Du bruger bare formlen for rentes rente, som er:
Kn = K0*(1+r/100)^n
1) Her sætter du bare tallene ind og finder Kn.
2) Her skal du isolere n.
Det ser meget rigtigt ud, det du har lavet
Du bruger bare formlen for rentes rente, som er:
Kn = K0*(1+r/100)^n
1) Her sætter du bare tallene ind og finder Kn.
2) Her skal du isolere n.
Det ser meget rigtigt ud, det du har lavet
Svar #2
12. november 2007 af mathon
a)
K_5 = 54000*kr*1,09^5
b)
100000*kr = 54000*kr*1,09^n
(100000*kr)/(54000*kr) = 1,09^n
100/54 = 1,09^n
ln(100/54) = ln(1,09)*n
n = ln(100/54)/ln(1,09) = log(100/54)/log(1,09), så den er OK
K_5 = 54000*kr*1,09^5
b)
100000*kr = 54000*kr*1,09^n
(100000*kr)/(54000*kr) = 1,09^n
100/54 = 1,09^n
ln(100/54) = ln(1,09)*n
n = ln(100/54)/ln(1,09) = log(100/54)/log(1,09), så den er OK
Svar #3
12. november 2007 af camilie2 (Slettet)
Mathon bliver det så 8 år?
er lidt usikker om jeg har tast det rigtigt ind!
er lidt usikker om jeg har tast det rigtigt ind!
Skriv et svar til: hjælp til at rette den lille opgave. (haster)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
