Matematik
hældningskoefficient
12. november 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
Hjælp mig jeg er lost...
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-3x+4
Bestem en hældningskoefficient for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Hjælp mig jeg er lost...
En funktion f er bestemt ved f(x)=x^2-3x+4
Bestem en hældningskoefficient for tangenten til grafen for f i punktet (1,f(1))
Svar #5
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)
Du bruger flg. 3 regler:
1 - Man differentierer hvert led for sig selv
2 - Konstanter forsvinder v. differentiation
3 - Ved led af typen f(x) = a*x^n differentieres således f'(x)= n*a*x^(n-1)
1. led
x^2 = 2x
2. led
-3x = -3 (Da x^0 = 1)
3. led
forsvinder
Dvs. f'(x) = 1. led + 2. led + 3. led = 2x + (-3) + 0 = 2x - 3
1 - Man differentierer hvert led for sig selv
2 - Konstanter forsvinder v. differentiation
3 - Ved led af typen f(x) = a*x^n differentieres således f'(x)= n*a*x^(n-1)
1. led
x^2 = 2x
2. led
-3x = -3 (Da x^0 = 1)
3. led
forsvinder
Dvs. f'(x) = 1. led + 2. led + 3. led = 2x + (-3) + 0 = 2x - 3
Svar #6
12. november 2007 af TheCokeGuy (Slettet)
Tag evt. et kik her:
http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Differentialregning
http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Differentialregning
Skriv et svar til: hældningskoefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
