Matematik
nulpunkter
13. november 2007 af
LiseKirstine (Slettet)
En funktion f er givet ved forskriften.
f(x)=2x^3-3x^2-23x+12
Det oplyses at x=4 er et nulpunkt for f.
- Bestem de ovrige nulpunkter for f.
er det så:
(2x^3-3x^2-23x+12):(x-4)
og hvordan er det nu man regner det hvis det er det jeg skal???
f(x)=2x^3-3x^2-23x+12
Det oplyses at x=4 er et nulpunkt for f.
- Bestem de ovrige nulpunkter for f.
er det så:
(2x^3-3x^2-23x+12):(x-4)
og hvordan er det nu man regner det hvis det er det jeg skal???
Svar #1
13. november 2007 af peter lind
Det er lige netop det du skal.
Det gøre egentlig på samme mådesom med tal.
Gang x-4 med en faktor så højeste potens er den samme som højeste potens af polynomiet og træk produktet fra polynomiet. Første gang er faktoren 2x^2.
Det gøre egentlig på samme mådesom med tal.
Gang x-4 med en faktor så højeste potens er den samme som højeste potens af polynomiet og træk produktet fra polynomiet. Første gang er faktoren 2x^2.
Svar #3
14. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
Hvis I ikke har lært om polynomiers division, forstår jeg ikke at I er blevet sådan en opgave. Jeg synes du bør brokke dig til din lærer!
Hvis I ikke har lært om polynomiers division, forstår jeg ikke at I er blevet sådan en opgave. Jeg synes du bør brokke dig til din lærer!
Svar #5
14. november 2007 af Bo Nielsen (Slettet)
Mener også du bare kan bruge p/q metoden som går ud på, at du finder alle lige hele tal, som går op i koefficienten, som her er 12 + du også skal have de negative.
Dvs hvis du skal prøve at sætte følgende tal ind i din funktion:
1
-1
2
-2
3
-3
4
-4
6
-6
12
-12
Da de alle går op i 12. Dem, hvor funktionen giver 0, er resultaterne på de øvrige rødder.
Dvs hvis du skal prøve at sætte følgende tal ind i din funktion:
1
-1
2
-2
3
-3
4
-4
6
-6
12
-12
Da de alle går op i 12. Dem, hvor funktionen giver 0, er resultaterne på de øvrige rødder.
Skriv et svar til: nulpunkter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
