Matematik
funktion af parabel
14. november 2007 af
Bodholdtt (Slettet)
lidt hjælp ville være dejligt.
jeg har en parabel hvor jeg kender to punkter og toppunktet,men hvordan regner jeg funktionen af parablen ud.
det ene punkt er (-4,0) og det andet er (0,0)
toppunktet er (-2,-1)
jeg har en parabel hvor jeg kender to punkter og toppunktet,men hvordan regner jeg funktionen af parablen ud.
det ene punkt er (-4,0) og det andet er (0,0)
toppunktet er (-2,-1)
Svar #1
14. november 2007 af mathon
y = f(x) = ax^2+bx+c = a(x+4)(x-0) = ax(x+4) = a(x^2 + 4x)
0 = f(0) = a(0)^2+b*0+c = c
c = 0
y = ax(x+4) = a(x^2 + 4x)
-1 = a(-2)(-2+4) = -4a
a = -1/(-4) = (1/4) og dermed
y = a(x^2 + 4x) = (1/4)(x^2 + 4x) = (1/4)x^2 + x
Svar #2
14. november 2007 af janko (Slettet)
det nemmeste er at indsætte punkterne i _Excel og tegne en graf..
Skriv et svar til: funktion af parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
