Matematik
Nogen der kan forklare det her?
14. november 2007 af
HenningPR (Slettet)
Hej. Jeg har brug for hjælp. Jeg er virkelig ikke god til alle de regneregler, som benyttes i beviser. Som her!
(f/g)'=(f*(1/g)'
= f'*(1/g)+f*(1/g)'
= f'*(1/g)+f*(-g'/g^2)
= (f'/g)-((f*g')/(g^2))
= (f*g')/(g^2))-(f*g')/(g^2))
= (f'*g-f*g')/(g^2)
Hvorfor er alt dette gyldigt? Og hvad sker der i det enkelte udregninger?
På forhånd tak.
Henning
(f/g)'=(f*(1/g)'
= f'*(1/g)+f*(1/g)'
= f'*(1/g)+f*(-g'/g^2)
= (f'/g)-((f*g')/(g^2))
= (f*g')/(g^2))-(f*g')/(g^2))
= (f'*g-f*g')/(g^2)
Hvorfor er alt dette gyldigt? Og hvad sker der i det enkelte udregninger?
På forhånd tak.
Henning
Svar #1
14. november 2007 af mathon
...du kommer ikke uden om en del omskrivninger
1) (1/x)' = -1/x^2
2) (1/g(x))' = -1/g^2(x)*g'(x) = -g'(x)/g^2(x)
3) (f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x)
se
http://peecee.dk/index.php?id=78689
1) (1/x)' = -1/x^2
2) (1/g(x))' = -1/g^2(x)*g'(x) = -g'(x)/g^2(x)
3) (f(x)*g(x))' = f'(x)*g(x) + f(x)*g'(x)
se
http://peecee.dk/index.php?id=78689
Svar #2
14. november 2007 af HenningPR (Slettet)
Jeg skal beskrive hvert led =/ Hvilke regler der gælder..
Skriv et svar til: Nogen der kan forklare det her?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
