Matematik
logoritme
15. november 2007 af
Aichen (Slettet)
i et glas er der 50mL saltsyrer med en pH på 2.
der bliver så spurgt om koncentrationen den er den ikke
10^-2=0.01.
hvor mange mol er der i glasset? hvilken formel skal man bruge
et andet glas blandes 200mL saltsyrer md pH-værdien 1.30.
så spærges der om når man hælder de to bægerglas sammen hvad bliver pH
skal man bare bruge formlen pH=log(koncentration1+koncentration2)
der bliver så spurgt om koncentrationen den er den ikke
10^-2=0.01.
hvor mange mol er der i glasset? hvilken formel skal man bruge
et andet glas blandes 200mL saltsyrer md pH-værdien 1.30.
så spærges der om når man hælder de to bægerglas sammen hvad bliver pH
skal man bare bruge formlen pH=log(koncentration1+koncentration2)
Svar #1
15. november 2007 af Riemann
Til dit første spørgsmål om hvordan stofmængden findes:
Gang koncentrationen med voluminet så fås stofmængden.
Til dit andet spørgsmål:
Her er din fremgangsmåde forkert. Find stofmængden for hver af de to oplæsninger, og læg dem sammen - så har du den totale stofmængde af oxonium-ioner. Divider herefter den totale stofmængde med det totale volumen (dvs., 0.25 liter) så har du koncentrationen, og herudfra kan pH let beregnes.
Gang koncentrationen med voluminet så fås stofmængden.
Til dit andet spørgsmål:
Her er din fremgangsmåde forkert. Find stofmængden for hver af de to oplæsninger, og læg dem sammen - så har du den totale stofmængde af oxonium-ioner. Divider herefter den totale stofmængde med det totale volumen (dvs., 0.25 liter) så har du koncentrationen, og herudfra kan pH let beregnes.
Svar #2
15. november 2007 af dnadan (Slettet)
pH=-log[H3O+] <=> [H3O+]=10^(-pH)
Idet saltsyre er en stærk syre så er:
c(HCl)=[H3O+]
Nu kan formlen:
n=c*V benyttes.
til 2.
Beregn først stofmængden af oxoniumionen i glas to.
Læg denne til den fudne og del med den samlede volumen:
n(HCl)_total= n(HCl)_glas 1 + n(HCl)_glas 2
og
V(HCl)_total=V(HCl)_glas 1 + V(HCl)_glas 2
Hermed kan koncentrationen findes ved:
c(HCl)=n(HCl)_total/V(HCl)_total.
Til sidst kan pH findes ved:
pH=-log(c(HCl))
Idet saltsyre er en stærk syre så er:
c(HCl)=[H3O+]
Nu kan formlen:
n=c*V benyttes.
til 2.
Beregn først stofmængden af oxoniumionen i glas to.
Læg denne til den fudne og del med den samlede volumen:
n(HCl)_total= n(HCl)_glas 1 + n(HCl)_glas 2
og
V(HCl)_total=V(HCl)_glas 1 + V(HCl)_glas 2
Hermed kan koncentrationen findes ved:
c(HCl)=n(HCl)_total/V(HCl)_total.
Til sidst kan pH findes ved:
pH=-log(c(HCl))
Skriv et svar til: logoritme
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
