Matematik

REDUCERING, hjælp!

15. november 2007 af jakobhove (Slettet)
Jeg helt på bar bund med denne reducering og om hvordan jeg skal gribe den an!..

4 * ( x/4 - 3/4)^2

mvh jakob :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2007 af kuerten15

Hmm...

Der er ikke så meget at gøre, men dog lidt:

4 * ( x/4 - 3/4)^2= 4*((x-3)/4)^2=4*[(x-3)^2/4^2]=(x-3)^2/4

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. november 2007 af mathon

4*((x/4) - (3/4))^2 = 4*[(1/4)(x-3)]^2 = 4*(1/4)^2*(x-3)^2 = 4/16*(x-3)^2 =

(1/4)(x^2-6x+9) = (1/4)x^2-(6/4)x+(9/4) = (1/4)x^2-(3/2)x+(9/4)

Svar #3
15. november 2007 af jakobhove (Slettet)

nu har jeg selv prøvet og har gjort følgende:

4 * (x/4 - 3/4) * (x/4 - 3/4)
= 4 * (x^2/16 - 6x/16 - -9/16) = 4x^2/16 - 24x/16 +2 4/16

Brugbart svar (0)

Svar #4
16. november 2007 af 060560 (Slettet)

Det er også rigtig, men hvis du regner lidt videre på det du fik, så ser du at hvis du sætter udtrykket lig nul og multipliserer med 16, så får du et 2.grads udtryk. Og det kan jo løses, endten ved faktorisering eller ved at finder rødderne, som er dobbeltrod dvs x=3, så løsningen blir 4(x-3)^2

okay?

Skriv et svar til: REDUCERING, hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.