Matematik
Løsningsmængde
16. november 2007 af
pdebes (Slettet)
Jeg skal bestemme løsningsmængde for
(x_1)+(x_2)+5*(x_3) = 7
(x_1)-(x_2)-(x_3) = -1
3*(x_1)-2*(x_2)+(a^2+a)*(x_3) = a+1
a tilhøre alle R
har fået løsningen til
(3a+1)/(a+1);(4a+1)/(a+1);1/(a+1) for a i R\{-1;0}
for a=0;
3-2a;4-3a;a
og for a=-1
er der ingen løsning. altså Ø
men hvordan får jeg skrevet det så det ser rigtig ud?
(x_1)+(x_2)+5*(x_3) = 7
(x_1)-(x_2)-(x_3) = -1
3*(x_1)-2*(x_2)+(a^2+a)*(x_3) = a+1
a tilhøre alle R
har fået løsningen til
(3a+1)/(a+1);(4a+1)/(a+1);1/(a+1) for a i R\{-1;0}
for a=0;
3-2a;4-3a;a
og for a=-1
er der ingen løsning. altså Ø
men hvordan får jeg skrevet det så det ser rigtig ud?
Svar #1
16. november 2007 af pdebes (Slettet)
Har skrevet forkert.
jeg sætter x_3 = alpha, så det er den jeg er kommet til at kalde a i løsningen. så der skal stå
(3alpha+1)/(alpha+1);(4alpha+1)/(alpha+1);1/(alpha+1) for alpha i R\{-1;0}
for a=0;
3-2alpha;4-3alpha;alpha
og for a=-1
er der ingen løsning. altså Ø
jeg sætter x_3 = alpha, så det er den jeg er kommet til at kalde a i løsningen. så der skal stå
(3alpha+1)/(alpha+1);(4alpha+1)/(alpha+1);1/(alpha+1) for alpha i R\{-1;0}
for a=0;
3-2alpha;4-3alpha;alpha
og for a=-1
er der ingen løsning. altså Ø
Svar #2
18. november 2007 af pdebes (Slettet)
Igen ser jeg at jeg har skrevet forkert. ,så prøver igen.
Jeg skal bestemme løsningsmængde for
x_3 = a+1
$)
har fået løsningen til
| a \in \mathbb{r}\backslash \{-1;0\} \}
$)
for a=0;
sætter
| \beta \in \mathbb{r} \}
$)
for a=-1
Er der ingen løsning.
Så er spørgsmålet, hvordan får jeg skrevet løsningensmængden op så det er korrekt ud ret matematisk?
n.b
Jeg skal bestemme løsningsmængde for
har fået løsningen til
for a=0;
sætter
for a=-1
Er der ingen løsning.
Så er spørgsmålet, hvordan får jeg skrevet løsningensmængden op så det er korrekt ud ret matematisk?
n.b
Skriv et svar til: Løsningsmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
