Matematik
STAMFUNKTION
18. november 2007 af
conversetropic (Slettet)
hey hey,
er der nogen der vil hjælpe mig med at finde en stamfunktion til denne funktion:
f(x) = x^4 - 13x^2 + 36
^= opløftet til :D
er der nogen der vil hjælpe mig med at finde en stamfunktion til denne funktion:
f(x) = x^4 - 13x^2 + 36
^= opløftet til :D
Svar #2
18. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Tja, brug den generelle regel
int a*x^n = a/(n+1)*x^(n+1)
int a*x^n = a/(n+1)*x^(n+1)
Svar #3
18. november 2007 af conversetropic (Slettet)
j forstår det ik helt...men jeg får at
x^4 = (1/5)x^5
r det rigtigt?
x^4 = (1/5)x^5
r det rigtigt?
Svar #4
18. november 2007 af dnadan (Slettet)
#3 benyt integrationsprøven til at se om du har integreret rigtigt:
((1/5)x^5)'=5*1/5*x^(5-1)=x^4
så ja
((1/5)x^5)'=5*1/5*x^(5-1)=x^4
så ja
Skriv et svar til: STAMFUNKTION
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
