Matematik
Hjælp til 2.gradsligning og logaritmer ?
18. november 2007 af
blondin9000 (Slettet)
Sidder med en række opgaver jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe an, håber nogen kan hjælpe mig lidt igang ihvertfal...
Opg.1)
Omskriv følgende udtryk så det højest indeholder EN logaritme:
a= log 9/8 + log 16
b= Inx + In(x+1)
c= 3log2 +log2^-2
d= In25 - In 125/7
_________________________________________
Opg. 2)
Bestem halveringstide. Hvor mange % aftager prisen pr. uge?
Prisen p for en sæconvare til tiden t ( målt i uger) er givet ved:
p = 20 * e^-0,05t , o <(eller = t < eller = 15
________________________________________
Opg.3)
Antal bakterier kan beskrives ved:
N(t) = 150 * e^0,5766t
Hvor mange bakterier findes der til tiden t=6?
Hvor mange procent øges antallet af baktier pr. time?
Hvor mange timer går der inden antallet af bakterier er vokset til 50000?
Angiv fordoblingstiden.
_______________________________________
Opg. 4)
Funktionen f(x) = 4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.
Funktionen g(x) er en eksponentiel udvikling med begyndelsesværdien 87 og en fordoblingskonstant på 10.
Angiv regneforskrift for g.
________________________________________
Opg. 5)
Løs 2.gradsligningerne der har følgende rødder:
1. 1 & 3
2. -2 og 3
Hvordan kan en sådan 2.gradsligning se ud? (der skulle være mange forskellige svarmuligheder)
Opg.1)
Omskriv følgende udtryk så det højest indeholder EN logaritme:
a= log 9/8 + log 16
b= Inx + In(x+1)
c= 3log2 +log2^-2
d= In25 - In 125/7
_________________________________________
Opg. 2)
Bestem halveringstide. Hvor mange % aftager prisen pr. uge?
Prisen p for en sæconvare til tiden t ( målt i uger) er givet ved:
p = 20 * e^-0,05t , o <(eller = t < eller = 15
________________________________________
Opg.3)
Antal bakterier kan beskrives ved:
N(t) = 150 * e^0,5766t
Hvor mange bakterier findes der til tiden t=6?
Hvor mange procent øges antallet af baktier pr. time?
Hvor mange timer går der inden antallet af bakterier er vokset til 50000?
Angiv fordoblingstiden.
_______________________________________
Opg. 4)
Funktionen f(x) = 4a^x har halveringskonstanten 6. Bestem a.
Funktionen g(x) er en eksponentiel udvikling med begyndelsesværdien 87 og en fordoblingskonstant på 10.
Angiv regneforskrift for g.
________________________________________
Opg. 5)
Løs 2.gradsligningerne der har følgende rødder:
1. 1 & 3
2. -2 og 3
Hvordan kan en sådan 2.gradsligning se ud? (der skulle være mange forskellige svarmuligheder)
Svar #1
18. november 2007 af dnadan (Slettet)
Du må da have nogle idéer til alle disse 5 opgaver...(som jo rundt regnet svarer til en aflevering...)
Men logaritmeregnereglerne er:
log(ab)=log(a)+log(b)
log(a/b)=log(a)-log(b)
log(a^x)=log(a)*x
Halveringskonstanten for en eksponentieludvikling(f(x)=b*a^x) er:
t½=log(½)/log(a) eller t½=ln(½)/ln(a), hvor 1>a>0
Fordoblingskonstanten er:
t2=log(2)/log(a) eller t2=ln(2)/ln(a), hvor a>1
(hvis grundtallet, e, er indeblandet, så benyt dem med ln)
opgave 5:
faktorisering:
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder.
( overvej selv, om det skal være en bestemt a-værdi eller om det er helt valgfrit)
Men logaritmeregnereglerne er:
log(ab)=log(a)+log(b)
log(a/b)=log(a)-log(b)
log(a^x)=log(a)*x
Halveringskonstanten for en eksponentieludvikling(f(x)=b*a^x) er:
t½=log(½)/log(a) eller t½=ln(½)/ln(a), hvor 1>a>0
Fordoblingskonstanten er:
t2=log(2)/log(a) eller t2=ln(2)/ln(a), hvor a>1
(hvis grundtallet, e, er indeblandet, så benyt dem med ln)
opgave 5:
faktorisering:
f(x)=ax^2+bx+c=a(x-r1)(x-r2), hvor r1 og r2 er dine rødder.
( overvej selv, om det skal være en bestemt a-værdi eller om det er helt valgfrit)
Svar #2
18. november 2007 af blondin9000 (Slettet)
Alle de formler du har skrevet op der har jeg os selv skrevet ned, og har forsøgt at arbejde videre derfra, men aner ikke hvor jeg skal starte og slutte...
Og ja det er hovedeparten af en aflevering, men dog ikke hele afleveringen har skam lavet et par opgaver...
Er bare elendig til 2.gradsligninger og logaritmer og generelt alt hvor man skal tænke baglæns...:-S
Og ja det er hovedeparten af en aflevering, men dog ikke hele afleveringen har skam lavet et par opgaver...
Er bare elendig til 2.gradsligninger og logaritmer og generelt alt hvor man skal tænke baglæns...:-S
Skriv et svar til: Hjælp til 2.gradsligning og logaritmer ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
