Matematik

plzzzzzzzzzz hjælp!!!!!!!

18. november 2007 af marzieh (Slettet)
er der nogen der kan hjælp mig med matematik opgaven. plzz kom med nogle mellemregninger :(


1. en cikel har ligning X^2+8x+Y^2-9=0 vis at cirklen går gennem P(-1,-2), og angiv en ligning for cirkeltangenten i P.


2. bestem koordinaterne til eventuelle skæringspunkter mellem cirklen C og linjen m, når
1. c: x^2+y^2+4x-8y=5 og m: 13x+7y=11
2. c har centrum i (-4,-2) og radius v10,mens m har ligningen x=-3y.


3. bestem skæringspunkterne mellem linjen m med ligningen 5x-14y+33=0 og cirklen med centrum i ( 3,2) og radius 4.bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen samt afstanden mellem de to skæringspunkter.

4. bestem arealet af det parallelogram, der udspændes af vektoren a og vektoren b, når det oplyses at vektoren a= (3,7) , vektor a prik b hat= vektor a prik vektor b,
[b]= v29

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2007 af volcom1

1)
du kan vise at cirklen går gennem punktet ved at indsætte P i ligningen for cirklen, og se det passer. Når du derefter skal opskrive en ligning for den tangent som går gennem punktet, skal du starte med at finde hældningen til den linje som går gennem P og cirklens centrum, derefter kan du finde hældningen til tangenten da du ved at tangenten er ortogonal til den linje som går gennem centrum i cirklen og P, der med gælder
a*c= -1, til sidst opskriver du en ligning for tangenten ud fra din hældning og P

2)for at bestemme skæringer skal du isolere y i begge ligninger og sætte dem lig hinanden, dermed kan du bestemme x koordinatet til de skæringer som der måtte være, derefter sætter du det ind i en af ligningerne og bestemmer y.

Del to af opgaven er helt analog til den første, du skal bare opskrive en ligning for cirklen og sætte dem lig hinanden igen


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2007 af mathon

1)
x^2 + 8x + y^2 - 9 = 0


x^2 + 8x = (x+4)^2-4^2 = (x+4)^2-16, som indsat i x^2 + 8x + y^2 - 9 = 0
giver

(x+4)^2-16 + y^2 - 9 = 0 eller

(x-(-4))^2 + (y-0)^2 = 5^2

cirkeltangent i P(-1,-2):
(xo+4)(x+4) + (yo-0)(y-0) = 5^2, som efter indsættelse
giver
(-1+4)(x+4) + (-2)*y = 5^2 eller

y = 1,5x-6,5



Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2007 af mathon

se evt. cirkeltangent
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=265676

Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2007 af mathon

2.
1. c: x^2+y^2+4x-8y=5 og m: 13x+7y=11

c: (x-(-2))^2+(y-4)^2 = 5^2

fællespunkter kræver

y = -(13/7)x + (11/7), som indsat i (x+2))^2+(y-4)^2 = 25
giver

(x+2))^2+(-(13/7)x + (11/7)-4)^2 = 25 eller

109x^2 + 319x -370 = 0,
hvoraf

x1 = ??? og x2 = ???

og

y1 beregnes af
13*x1 + 7y1 = 11

og

y2 beregnes af
13*x2 + 7y2 = 11

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2007 af mathon

3.

(x-c1)^2 + (y-c2)^2 = r^2


dist(l,C(c1,c2)) = |5*c1-14*c2+33|/(sqr(5^2+(-14)^2)

Skriv et svar til: plzzzzzzzzzz hjælp!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.