Matematik
Sandsynlighedsopg
19. november 2007 af
stræber-pigen (Slettet)
n >=3 og betragt det uniforme sandsynlighedsmål på mængden {1,...,n}. Dermed er P(A)=#A/n for A som er delmængde af E.
(1) Antag at n er et primtal. Vis, at hvis A og B er uafhængige hændelser, så gælder enten A=Ø,B=Ø eller A=E og B=E.
(2) Antag n ikke er et primtal. Gælder et udsagn svarende til (1) i denne situation?
(1) Antag at n er et primtal. Vis, at hvis A og B er uafhængige hændelser, så gælder enten A=Ø,B=Ø eller A=E og B=E.
(2) Antag n ikke er et primtal. Gælder et udsagn svarende til (1) i denne situation?
Svar #1
19. november 2007 af stræber-pigen (Slettet)
(1) Da de er uafhængige har vi P(A omvendt U B) / P(B) = #A/n.
Så kan vi primfaktorisere #A.. men hvordan kommer jeg videre..?
Så kan vi primfaktorisere #A.. men hvordan kommer jeg videre..?
Skriv et svar til: Sandsynlighedsopg
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
