Matematik
Hjælp til differentialligninger
20. november 2007 af
HenningPR (Slettet)
Hej ! :)
Jeg skal angive den afledede funktion for disse 2 funktioner. Problemet er, at jeg ikke må lave det vha. cas. Er der nogen, som kan hjælpe mig?
Funktionerne lyder som følgende:
f(x)=3*sqrt(x)-2x
og
f1(x)=2x^2-2x+1
På forhånd mange tak.
- Henning
Jeg skal angive den afledede funktion for disse 2 funktioner. Problemet er, at jeg ikke må lave det vha. cas. Er der nogen, som kan hjælpe mig?
Funktionerne lyder som følgende:
f(x)=3*sqrt(x)-2x
og
f1(x)=2x^2-2x+1
På forhånd mange tak.
- Henning
Svar #1
20. november 2007 af dnadan (Slettet)
benyt disse tre regler:
f(x)=g(x)+h(x) => f'(x)=g'(x)+h'(x)
samt
f(x)=ax^n => f'(x)=a*n*x^(n-1)
og
f(x)=k => f'(x)=0
et hint til den første: lav sqrt(x) om til x^(1/2), så er det måske lettere at se, hvorledes denne skal differentieres.
f(x)=g(x)+h(x) => f'(x)=g'(x)+h'(x)
samt
f(x)=ax^n => f'(x)=a*n*x^(n-1)
og
f(x)=k => f'(x)=0
et hint til den første: lav sqrt(x) om til x^(1/2), så er det måske lettere at se, hvorledes denne skal differentieres.
Skriv et svar til: Hjælp til differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
