Matematik
Spøjs trigonometri-opgave
20. november 2007 af
JoachimD (Slettet)
Hej Studieportalen.dk
Jeg har lidt problemer med en trigonometri-opgave.
Den lyder:
I trekant ABC gælder IBCI = 2 IABI og IACI = 5/2 IABI
a) Bestem cos(C)
------------------------------------------
Umiddelbart vil jeg bare bruge cosinusrelationen C=a^2+b^2-c^2/2*a*b
Men hvis jeg indsætter tallene på lommeregneren og udregner får jeg:
= 37/40 = 0,925
Det lyder ikke helt rigtigt - er der noget galt i min udregning?
Jeg har lidt problemer med en trigonometri-opgave.
Den lyder:
I trekant ABC gælder IBCI = 2 IABI og IACI = 5/2 IABI
a) Bestem cos(C)
------------------------------------------
Umiddelbart vil jeg bare bruge cosinusrelationen C=a^2+b^2-c^2/2*a*b
Men hvis jeg indsætter tallene på lommeregneren og udregner får jeg:
= 37/40 = 0,925
Det lyder ikke helt rigtigt - er der noget galt i min udregning?
Svar #1
20. november 2007 af Teazy (Slettet)
jo Cos(C) blir 0,925, hvis du vil udtrykke det ved grader er det jo bare cos^-1(0,925) = ....
Skriv et svar til: Spøjs trigonometri-opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
