Historie

Kilekritik, haster inden imorn

21. november 2007 af mariasen (Slettet)
HEJ, er der nogen derude som har lavet kildekritik på en kilde som jeg eventuelt kunne kigge på og få noget overblik over det?
Det skal helst være inden inden på torsdag

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Frede.. (Slettet)

Hvad med i stedet at finde en kilde som du analyserer, og så smide den herind, så kan du få kommentarer til din kildekritik

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2007 af Bruger slettet (Slettet)


-Hvem har frembragt kilden
-Hvad indeholder kilden
-Hvor er kilden blevet til
-Hvornår er kilden blevet til
-Indeholder kilden en tendens

Krigen i....

Eks.
Cohn, Einar: Danmark under den store Krig. Kbh. 1928. (Cohn): ( Beretning af faghistoriker, der har brugt mange beretninger og dokumenter. Han har dog ikke haft adgang til hverken det tyske eller det danske udenrigsministeriums arkiver. Men han har haft adgang til arkiver, der giver oplysninger om den indenrigspolitiske side af Danmarks vanskeligheder med at skaffe forsyninger )

Consett, The Triumph of unarmed Forces, 1914-1918.: (Beretning af en person, der selv har deltaget I begivenhederne. Consett var britisk marineattache for Skandinavien. Han ser tingene fra den britiske flådes standpunkt. Der er altså en tendens. Han krævede, at Danmark blev helt afspærret fra forsyninger fra vest, hvilket bragte ham i miskredit hos det engelske udenrigsministerium, der længe var imod en så drastisk behandling af det neutrale Danmark. )

Munch,P.: Erindringer 1914-1918.: (Beretning af en person, der selv har deltaget i begivenhederne. P. Munch var dansk udenrigsminister under første verdenskrig. Man kan altså forvente en tendens, men P. Munch var historiker af uddannelse og derfor forsigtig i sine vurderinger. Hans erindringer bygger på hans egne dagbøger. Hans erindringer må derfor tillægges stor vægt som kilde.)



Skriv et svar til: Kilekritik, haster inden imorn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.