Matematik

Regnestykker

21. november 2007 af Yasin14 (Slettet)
Kan jeg ikke få hjælp til de her 14 opgaver ?

1: 7(3x + 2y) - (3x - 4y) + 2(2x - y)=

2: 14x + 2x(4x -5) - x(8x + 1)=
3: (-4)(-2-4y) -12=

4: x - 5(2x -4(x + 6))=

5: 6a + 2(3a + 4) -b(6 - a) + 13b=

6: 5x(a - b +4c) -3x(2a - 4b- 5c)=

7: 5x -4(x - 2y) -7c=

8: 4(2a + 4b - 2)=

9: 5x(a - b + 4c) - 3x(2a - 4b - 5c)=

10: 14x + 2x(4x - 5) - x(8x + 1)=

11: 4a -(7a -(3b + 4a) - 12b) -(2a + 3b)=

12: (b + 16) + (2b + 9) + (16b + 14)=

13: 9a - (15a -(3b + 7a) + (-8b + a) + 12b)=

14: (2a - b) - (a - 8b)=

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Isomorphician

regn dem selv, så kan det være der er nogen der gider rette dem

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2007 af alexey (Slettet)

2: 14x + 2x(4x -5) - x(8x + 1)
= 14x + 8x2 - 10x - 8x2 - x
efter man åbner brøkkerne.
= (8-8)x2 + (14-10-1)x
= 0x2 + 3x
= 3x efter du samler alle led der ligner hinanden (dvs alt med x2 og x).


13: 9a - (15a -(3b + 7a) + (-8b + a) + 12b)
= 9a - (15a - 3b - 7a - 8b + a + 12b) efter du åbner indre brøk
= 9a - 15a + 3b + 7a + 8b - a - 12b
du vender alle fortegn inde i brøkken fordi der står minus foran.
= (9-15+7-1)a + (3+8-12)b
= 0a + -1b
= -b.

resten kan du regne på samme måde. det er nok lettere i hånd end på computer.

Svar #3
21. november 2007 af Yasin14 (Slettet)

okay jeg har regnet sådan, men jeg kunne ikke fleste af dem, og tror ikke de er rigtige dem jeg har regnet..

1: =22x + 10y .
2: =12x - 6y .
3: kan jeg ikke .
4: kan jeg ikke .
5: =9a + 0 + 13b .
6: kan jeg ikke .
7: =5x - 4 - 2y - 7c ? .
8: kan jeg ikke .
9: kan jeg ikke .
10: 12x - 6
11: kan jeg ikke .
12: =18b + 39
13: kan jeg ikke.
14: kan jeg ikke

Svar #4
21. november 2007 af Yasin14 (Slettet)

Jamen jeg kan ikke selv regne dem ud kan du ikke hjælpe mig med alle opgaverne sådan at, jeg ved hvad a,b,c,y og x'er, de 14 opgaver kan jeg ikke, tak fordi du hjalp med de 2 opgaver men det var kun noget med x, jeg kan ikke finde ud af de andre . ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2007 af bboblzs (Slettet)

Det er helt simpel algebra. Ikke for at lyde tvær, men hvis du vil have en chance for at klare dig med noget som helst indenfor matematikken er du nødt til at få det her lært.

7(3x + 2y) - (3x - 4y) + 2(2x - y)
7*3x + 7*2y - 3x -(-) 4y + 2*2x-2*y
21x+14y-3x+4y+4x-2y
22x+16y

Håber at det kan være endnu et hjælpende eksempel

Skriv et svar til: Regnestykker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.