Matematik
densitet
21. november 2007 af
Morten_Jensen (Slettet)
Et stykke guld har samme masse som et stykke kobber.
* densitet af kobber = 8,93
a) hvis rumfanget af kobberstykket er 10cm3, hvad er så rumfanget af guldstykke?
* densitet af kobber = 8,93
a) hvis rumfanget af kobberstykket er 10cm3, hvad er så rumfanget af guldstykke?
Svar #1
21. november 2007 af mathon
V_guld*d_guld = m = V_kobber*d_kobber, hvoraf
V_guld = V_kobber*d_kobber/d_guld....
V_guld = V_kobber*d_kobber/d_guld....
Svar #3
21. november 2007 af mathon
V_guld = (10 cm^3)*(8,93 g/cm^3)/(19,3 g/cm^3) = 4,62694 cm^3
= ca.4,63 cm^3
= ca.4,63 cm^3
Svar #4
21. november 2007 af bboblzs (Slettet)
oversæt fra formelsprog til dansk.
rumfanget af guldstykket gange densiteten af guld = massen af guld
massen af guld = massen er kobber
Massen er kobber = densiteten af kobber gange rumfanget af kobberstykket.
Husk at enhederne skal passe således at både densitet og rumfang regnes i cm3.
Der gælder så at massen af kobberstykket divideret med densiteten af guld er rumfanget af guld.
Rumfanget skal være under 10cm3, da guld er et tungere metal end kobber.
rumfanget af guldstykket gange densiteten af guld = massen af guld
massen af guld = massen er kobber
Massen er kobber = densiteten af kobber gange rumfanget af kobberstykket.
Husk at enhederne skal passe således at både densitet og rumfang regnes i cm3.
Der gælder så at massen af kobberstykket divideret med densiteten af guld er rumfanget af guld.
Rumfanget skal være under 10cm3, da guld er et tungere metal end kobber.
Skriv et svar til: densitet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
