Matematik

Omskrivning

21. november 2007 af Janeerendarling (Slettet)
x^2+10x+y^2-8y+40=0

x^2+2x+y^2+4y+8=0

x^2-8x+y^2-6y+25=0

de skal alle sammen skrives om til formen (a+b)^2

ex (x-7)^2+(y+6)^2=15..

håber meget at der er en der kan hjælpe mig?

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2007 af Garbokranen (Slettet)

Du skal lægge mærke til, hvad der står foran x og y. I den første er det f.eks. 10x og -8y. Dette må være de dobbelte produkter, så vi kan skrive

(x+5)^2 + (y-4)^2 = -40+25+16 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2007 af mathon

x^2+10x+y^2-8y+40=0

x^2+10x = (x+5)^2-5^2 = (x+5)^2-25

y^2-8y = (y-4)^2-4^2 = (y-4)^2-16,
hvoraf

x^2+10x+y^2-8y+40=0 eller

(x+5)^2-25+(y-4)^2-16+40=0 eller

(x+5)^2 + (y-4)^2 = 1....

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2007 af mathon

x^2+2x+y^2+4y+8=0

x^2+2x = (x+1)^2-1^2 = (x+1)^2-1

y^2+4y = (y+2)^2-2^2 = (y+2)^2-4,
hvoraf

x^2+2x+y^2+4y+8=0 eller

(x+1)^2-1+(y+2)^2-4+8=0 eller

(x+1)^2+(y+2)^2 = -3

Skriv et svar til: Omskrivning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.