Matematik

lineær funktion

22. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Opgave 11

Grafen for en lineær funktion går gennem punkterne P(-2,1) og Q(3,2).

Bestem en forskrift for f(x)
Bestem f(7)
Løs ligningen f(x)= 12


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af mathon

brug to-punkts-formlen:

(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)

med Q = (x1,y1) og P = (x2,y2)

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)

#0:
Vi skal ikke lave dine opgaver, men derimod hjælpe dig, så du skal kommer med dit eget bud først.

Svar #3
22. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

jeg har prøvet med to-pinkts-formlen:

Mine resultater:

A= 1/5

B= 7/5

Er det rigtigt

Forskriften bliver så f(x)=1/5x + 7/5

Svar #4
22. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Så vil bestem f(7) være lig med:

f(7)=1/5 * (7) + 7/5

Ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2007 af mathon

(y-2)/(x-3) = (1-2)/(-2-3)

(y-2)/(x-3) = (-1)/(-5) = (1/5)

(y-2)/(x-3) = (1/5), som du reducerer til formen y = ax + b




Svar #6
22. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

er de så ikke rigtig mine A og B ér

A= 1/5

B= 7/5

Forskriften bliver så f(x)=1/5x + 7/5

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2007 af mathon

JO - f(x) = y = (1/5)x + (7/5) eller

y = 0,2x + 1,4

Svar #8
22. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

så du forkorter bare 1/5 til 0,2 og 7/5 til 1,4 eller?

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. november 2007 af mathon

1/5 forlænges med 2 til 2/10 = 0,2

7/5 forlænges med 2 til 14/10 = 1,4

Skriv et svar til: lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.