Matematik

diskriminantformlen.....????

22. november 2007 af kikno22 (Slettet)
Hej.. jeg har glemt hvad og hvordan diskriminantformlen ser ud og hvordan den bruges... nogle der kan hjælpe der??

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2007 af oemoR (Slettet)


d = b^2 - 4ac

så kan du indsætte a, b og c fra din andengradsligning

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2007 af Signesp (Slettet)

Andengradsligningen ax^2+bx+c=0
først udregnes diskriminanten d=b^2-4ac.
Hvis d er mindre end 0, har andengradsligningen ingen løsning.
Ellers fås løsningerne x=-b+-kvadratrod d divideret med 2a.

Hvis d er højere end 0 giver formelen to løsninger.
Hvis d er 0 giver formlen kun én løsning (nemlig x= -b divideret med 2a.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2015 af Jacobadm (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2015 af Jacobadm (Slettet)

Slettet

Skriv et svar til: diskriminantformlen.....????

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.