Matematik
Parameterfremstilling
22. november 2007 af
Unbreakable (Slettet)
Hej vi er lige startet ud på et emne omkring Parameterfremstilling.
og har lidt problemer med at takle denne opgave:
Tegn kurven der er givet ved parameter fremstillingen
• x= 2*sin(t) - 3
• y = 2*cos(t) + 2 t E [0,2pi]
Afsæt derefter på samme figur hastighedsvektor og accelerationsvektor til tidpunkterne 0, 1/4 pi, 1/2 pi, 3/4 pi, og pi
Bestem endelig farten til tidspunktet t0
håber der er nogle der kan hjælpe lidt?? med forklaring?
og har lidt problemer med at takle denne opgave:
Tegn kurven der er givet ved parameter fremstillingen
• x= 2*sin(t) - 3
• y = 2*cos(t) + 2 t E [0,2pi]
Afsæt derefter på samme figur hastighedsvektor og accelerationsvektor til tidpunkterne 0, 1/4 pi, 1/2 pi, 3/4 pi, og pi
Bestem endelig farten til tidspunktet t0
håber der er nogle der kan hjælpe lidt?? med forklaring?
Svar #1
22. november 2007 af sigmund (Slettet)
Har du tegnet kurven? Hastighedsvektoren er givet ved (x',y'), og accelerationsvektoren er givet med (x'',y''). Farten til tidspunktet t0 er givet ved længden af hestighedsvektoren.
Svar #2
22. november 2007 af Unbreakable (Slettet)
tak for hjælpen :)
hvis jeg nu skal bestemme længden af den hastighedsvektorer dvs.
x(t)= 2*cos(t)
y(t)=-2*sin(t)
Hvordan er det nu lige man gør det? :)
hvis jeg nu skal bestemme længden af den hastighedsvektorer dvs.
x(t)= 2*cos(t)
y(t)=-2*sin(t)
Hvordan er det nu lige man gør det? :)
Skriv et svar til: Parameterfremstilling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
