Matematik

optimering

24. november 2007 af kunst77 (Slettet)
jeg har 700m hegn og jeg skal lave en indhegning med en skille væg

Kan det passe jeg skal gøre således:

700=2*l+3*b

l=233,33

og b=77,78

Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2007 af dnadan (Slettet)

hvordan har du lige beregnet de to tal?

Svar #2
24. november 2007 af kunst77 (Slettet)

tage de 3 b over og divideret med 700 og så taget det tal og divideret med 3 igen

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Du kan ikke finde to ubekendte ved hjælp af en ligning.

For at nogen kan hjælpe, er du vist nødt til at forklare mere om indhegningen.

Svar #4
24. november 2007 af kunst77 (Slettet)

det er et rektangel med en skillevæg. Jeg har 700 meter hegn til rådighed, så skal jeg finde den længde og den bredde af indhegningen som gør arealet størst. Kan du hjælpe nu?

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2007 af dnadan (Slettet)

Du har at:
700m=b+b+b+l+l= 3b+2l (1)

samt at arealet er givet ved:
T=l*b (2)

Isoler enten længden eller bredden i (1) og indsæt dette i (2), hvormed du nu har arealet som funktion af enten længden eller bredden(helt afhængig af, hvilken én, du vælge at isolere)

Herfra findes først T'(din variabel), dette sættes lig 0 og ligningen løses.

Herefter viser du, at dit fundne extremum er lig et maksimum(kig på fortegnene på T')

Når dette så er gjort, så kender du den bredde eller længde, hvormed arealet er størst.

Dette indsættes i (1), hvormed den 'anden' side beregnes.

Svar #6
24. november 2007 af kunst77 (Slettet)

Altså jeg isolerer længden : 2l=700m-3b og hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2007 af dnadan (Slettet)

#6 Du har ikke isoleret l endnu, divider to over på den anden side...

Og i #5 står der, hvad du skal gøre.

Svar #8
24. november 2007 af kunst77 (Slettet)

l=350m-1 1/2b

Svar #9
24. november 2007 af kunst77 (Slettet)

så når ligningen løses 0=350m-1 1/2b*b

Brugbart svar (0)

Svar #10
24. november 2007 af dnadan (Slettet)

#8 du mener angiveligt l=350m-3/2b

men nej, du skal ikke løse den ligning... prøv at læse #5 grundigt igennem...

Svar #11
25. november 2007 af kunst77 (Slettet)

Forstår det ikke?

Skriv et svar til: optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.