Matematik

Reducering

24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)
Reducer udtryk:

2(-3+y)^2-4(2x-3y)(-4x-2y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2007 af Teazy (Slettet)

den var grim :p

Svar #2
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hvad?

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2007 af Teazy (Slettet)

først regn i ^2 ud ved (-3+y)^2 og bagefter kan 2 ind.
Så ganger du (2x-3y)(-4x-2y)sammen og så ganger du -4 ind i det du har fået ved at gange disse sammen (2x-3y)(-4x-2y)

Svar #4
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

har du tid til at hjælp mig? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2007 af Teazy (Slettet)

kom med dit forslag. :)

Svar #6
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

Ved første led skal jeg så sige:

2*-3 = -6 også 2*y = 2y

Til sammen = -6+2y^2

er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2007 af Teazy (Slettet)

nej først regn "i anden" ud så får du: (-3+y)^2 = y^2 -6y + 9

Svar #8
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, også y^2-6y+9*2 oder was :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
24. november 2007 af Teazy (Slettet)

(y^2 -6y + 9)*2 yes. altså gang 2 ind i hvert led.

Svar #10
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, :p

Så :

y^2 * 2 = 2y^2

-6y * 2 = -12y

9 * 2 = 18


Svar #11
24. november 2007 af sukkertrold-xD (Slettet)

så mit første led er lig med 2y^2-12y+18

Brugbart svar (0)

Svar #12
25. november 2007 af mathon

2(-3+y)^2-4(2x-3y)(-4x-2y)

2((-3)^2+2(-3)y+y^2) - 4(-8x^2-4xy+12xy+6y^2)

2(9-6y+y^2) - 4(-8x^2+8xy+6y^2)

18-12y+2y^2-(-32x^2+32xy+24y^2)

18-12y+2y^2+32x^2-32xy-24y^2

32x^2-22y^2-32xy-12y+18

2(16x^2-11y^2-16xy-6y+9)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.