Matematik
lineær funktion
25. november 2007 af
afsharkizi (Slettet)
Jeg har en opgave som jeg ikke kan komme gennem..
Om en lineær funktion g(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12). Bestem g(7) og g(4)..
Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal gøre..
Jeg tænkte om jeg kunne bruge denne formel f(x)=ax+b
Om en lineær funktion g(x) oplyses, at grafen går gennem punkterne P(5,3) og Q(6,12). Bestem g(7) og g(4)..
Jeg ved faktisk ikke hvad jeg skal gøre..
Jeg tænkte om jeg kunne bruge denne formel f(x)=ax+b
Svar #1
25. november 2007 af mathon
brug to-punktsformlen
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)
med
(x1,y1) = (5,3)
(x2,y2) = (6,12)
og reducer
til
y = ax + b
(y-y1)/(x-x1) = (y2-y1)/(x2-x1)
med
(x1,y1) = (5,3)
(x2,y2) = (6,12)
og reducer
til
y = ax + b
Svar #2
25. november 2007 af afsharkizi (Slettet)
altså skal jeg gøre sådan
2-3/6-5 =9/1 =9
Men hvordan skal jeg bestemme g(7) og g(4)
2-3/6-5 =9/1 =9
Men hvordan skal jeg bestemme g(7) og g(4)
Svar #3
25. november 2007 af sigmund (Slettet)
#2,
Ja, 9 er linjens hældning. Du mangler at finde skæringspunktet med y-aksen, dvs. b i forskriften g(x) = a*x+b. Det kan du finde ved at indsætte ét af punkterne.
Når du så har en forskrift, findes g(7) og g(4) nemt. Du sætter bare 7, hhv. 4, ind for x i forskriften.
Ja, 9 er linjens hældning. Du mangler at finde skæringspunktet med y-aksen, dvs. b i forskriften g(x) = a*x+b. Det kan du finde ved at indsætte ét af punkterne.
Når du så har en forskrift, findes g(7) og g(4) nemt. Du sætter bare 7, hhv. 4, ind for x i forskriften.
Skriv et svar til: lineær funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
