Matematik
monotonoiforhold/lokal ekstremer
25. november 2007 af
thelife (Slettet)
hej
der står i min opg at
gøre rede for sammenhængen mellem f`(x) og funktionens monotonoiforhold/lokal ekstremer. lav et par eksempler
forstår ikke helt hvad jeg skal gør
tak på forhånd
der står i min opg at
gøre rede for sammenhængen mellem f`(x) og funktionens monotonoiforhold/lokal ekstremer. lav et par eksempler
forstår ikke helt hvad jeg skal gør
tak på forhånd
Svar #1
25. november 2007 af lotteha (Slettet)
skal du ikke sætte f'(x)=0 og finde løsningen, og vise at den løsning enten er maximum eller minimum vha. en monotonilinje.
Svar #2
25. november 2007 af mathon
vedrørende et eksempel:
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423804
se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=423804
Svar #3
25. november 2007 af Beki (Slettet)
eks.
3x^2+6x-9
fínder ekstrema:
f'(x)= 0
3x^2+6x-9 = 0
d=b^2-4ac --> d= 6^2-4*3*(-9) = 144
så finder man rødderne , x = 1 og x = -3
derefter laver man et silleben hvor man sætter x til et tal hvorefter man regner f'(x) ud og så laver man en fortegnsakse hvor man kan se hvor intervallerne er positive/negative
og derved kan man se lokalt max/ min
håber det hjalp lidt.. :) har desværre ikkke mere tid
3x^2+6x-9
fínder ekstrema:
f'(x)= 0
3x^2+6x-9 = 0
d=b^2-4ac --> d= 6^2-4*3*(-9) = 144
så finder man rødderne , x = 1 og x = -3
derefter laver man et silleben hvor man sætter x til et tal hvorefter man regner f'(x) ud og så laver man en fortegnsakse hvor man kan se hvor intervallerne er positive/negative
og derved kan man se lokalt max/ min
håber det hjalp lidt.. :) har desværre ikkke mere tid
Skriv et svar til: monotonoiforhold/lokal ekstremer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
