Matematik

Haster

26. november 2007 af Convikt (Slettet)
Retvinklet Trekant

Jeg ved at C= 90 grader, b= 5,28, c= 9,96

Bestem de ukendte sider og vinkler i trekanten.

Jeg kender kun 1 vinkel..

Hjælp pls..

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2007 af MP7 (Slettet)

Brug sinus-relationen :)

Svar #2
26. november 2007 af Convikt (Slettet)

Men jeg kender kun 1 af vinklerne

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2007 af MP7 (Slettet)

c/Sin C = b / Sin B

Isolér fx Sinus B, så kan du finde den vinkel:)

Se evt. http://da.wikipedia.org/wiki/Sinusrelationen

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. november 2007 af Mikkat (Slettet)

I en retvinklet trekant gælder cos(A) = b/c. Så kan du finde vinkel A. Vinkel B kan du så finde ud fra vinkelsummen i entrekant. Siden a kan du finde med Pythagoras

Svar #5
26. november 2007 af Convikt (Slettet)

Hvordan er det nu man bruger cos A?

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. november 2007 af Mikkat (Slettet)

Hvis cos(A)=5,28/9,96 er A=cos-1(5,28/9,96), hvor cos-1 er "cosinus i minus første". På lommeregner tastes som regel 2nd cos

Svar #7
26. november 2007 af Convikt (Slettet)

er 57.99 det rigtige svar, hvis det er så tak for hjælpen. :D

Brugbart svar (0)

Svar #8
26. november 2007 af Mikkat (Slettet)

Ja, det er korrekt
Velbekom

Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.