Matematik
Isoler x.
26. november 2007 af
aprondiee (Slettet)
Hvordan isolerer jeg x i følgende ligning?
f'(x)=(2x/(x-1))-(((x^2)+1)/((x-1)^2))=0
HASTER...
f'(x)=(2x/(x-1))-(((x^2)+1)/((x-1)^2))=0
HASTER...
Svar #1
26. november 2007 af peter lind
Gang ligningen med (x-1)^2. Derefter skal du gange paranteserne ud.
Svar #2
27. november 2007 af aprondiee (Slettet)
kan det passe løsningen bliver:
f'(x)=x^2-2x+1=0
???
f'(x)=x^2-2x+1=0
???
Svar #3
27. november 2007 af Dominik Hasek (Slettet)
#2:
1) Det er ikke løsningen, men en omskrivning!
2) Det er i øvrigt også forkert.
3) f'(x) er oplagt ikke lig med x²-2x+1, eftersom f'(x) = 2x/(x-1)-(x²+1)/(x-1)². For x != 1 gælder der, at
f'(x) = 0 =>
2x/(x-1)-(x²+1)/(x-1)² = 0 =>
(2x(x-1)-(x²+1))/(x-1)² = 0 =>
2x(x-1)-(x²+1) = 0 =>
x²-2x-1 = 0
1) Det er ikke løsningen, men en omskrivning!
2) Det er i øvrigt også forkert.
3) f'(x) er oplagt ikke lig med x²-2x+1, eftersom f'(x) = 2x/(x-1)-(x²+1)/(x-1)². For x != 1 gælder der, at
f'(x) = 0 =>
2x/(x-1)-(x²+1)/(x-1)² = 0 =>
(2x(x-1)-(x²+1))/(x-1)² = 0 =>
2x(x-1)-(x²+1) = 0 =>
x²-2x-1 = 0
Skriv et svar til: Isoler x.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
