Matematik
Hjælp mig Haster plz
27. november 2007 af
??123 (Slettet)
en parabel har ligningen y=2x^2-3x-2
punkterne A og B ligger på Parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.
bestem en lignign for parabeltangenten i A og forparabeltangenten i B.
punkterne A og B ligger på Parablen og har førstekoordinat henholdsvis 0 og 2.
bestem en lignign for parabeltangenten i A og forparabeltangenten i B.
Svar #1
27. november 2007 af Jelly (Slettet)
mit bud vil være:
Du kan starte med at differentiere den, også sætte hhv. 0 og 2 ind på x's plads og finde hældningen. Herefter kan du isolere 2.koordinaten ved at indsætte hhv. 0 og 2 ind i parablens funktion. Herefter bruger du
y-y0=a*(x-x0) og finder ligningerne...
jeg får:
y=-3x-2
og
y=5x-2
Du kan starte med at differentiere den, også sætte hhv. 0 og 2 ind på x's plads og finde hældningen. Herefter kan du isolere 2.koordinaten ved at indsætte hhv. 0 og 2 ind i parablens funktion. Herefter bruger du
y-y0=a*(x-x0) og finder ligningerne...
jeg får:
y=-3x-2
og
y=5x-2
Svar #2
27. november 2007 af ??123 (Slettet)
er y=-3x-2 og y=5x-2 ligningerne for parabeltangenten i A og B?
Svar #7
27. november 2007 af Sherwood (Slettet)
#6
y=2x^2-3x-2
y=2*2^2-3*2-2=0
y'=4x-3
y'=4*2-3=5
y=ax+b
0=5*2=b
b=-10
y=5x-10
y=2x^2-3x-2
y=2*2^2-3*2-2=0
y'=4x-3
y'=4*2-3=5
y=ax+b
0=5*2=b
b=-10
y=5x-10
Skriv et svar til: Hjælp mig Haster plz
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
