Matematik

Hjælp...

05. juni 2004 af JB (Slettet)
hvordan skal man løse ligningen b*a^x
a^7*(a^-2)^3*kvadratrod 16a

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2004 af QaZZaQ

Jeg er ikke helt med, har du en ligning der?

Svar #2
05. juni 2004 af JB (Slettet)

Jeg skal skrive udtrykket på formen b*a^x

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2004 af QaZZaQ

ok, jeg tror jeg er med.
kvadratrod 16a = 4*kvadr(a)
(a^-2)^3 = a^-6
a^7*a^-6 = a
dvs. a*4*Kvadrod(a)= 4*a^1,5
tror du kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. juni 2004 af QaZZaQ

Tror du at det var noget lign. dette du var ude efter??

Svar #5
05. juni 2004 af JB (Slettet)

Hvad skal man gøre efter ligningen som du har skrevet.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. juni 2004 af QaZZaQ

jeg forstår ikke helt. NU står det på b*a^x. Hvor B = 4 og x= 1,5, ikke sandt?
Så hvis du har en tilhørende Y-værdi, kan du isolere a.
Det er jo strengt taget ingen ligning

Skriv et svar til: Hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.