Matematik
Parabel
05. juni 2004 af
TDP (Slettet)
Nogen som kan hjælpe mig med en lille opgave ?
En parabel har ligning y=x^2+bx+3, hvor b er et tal.
Bestem de b, for hvilke parablen har to skæringspunkter med førsteaksen.
En parabel har ligning y=x^2+bx+3, hvor b er et tal.
Bestem de b, for hvilke parablen har to skæringspunkter med førsteaksen.
Svar #1
05. juni 2004 af QaZZaQ
for at der er to skæringspunkter, skal d være positiv. d = b^2 -4ac
dvs. 0 > b^2 - 4*1*3
12 > b^2
Dvs b < Kvadrod 12
dvs. 0 > b^2 - 4*1*3
12 > b^2
Dvs b < Kvadrod 12
Svar #3
05. juni 2004 af QaZZaQ
Når du har med 2. gradsligninger at gøre, så har du vel hørt om diskriminanten d. Hvis d = 0, er der netop en løsning. Hvis d > 0 er der to løsninger og hvis d
Diskriminanten d er givet ved:
d = b^2 -4ac
Dvs. du opskriver en ulighed, hvor b^2 -4ac skal være større end 0. a kender du, den er 1. B kender du ikke, det er den du skal finde, c kender du, den er 3. Så indsætter du bare i formlen for diskriminanten, og udregner.
Diskriminanten d er givet ved:
d = b^2 -4ac
Dvs. du opskriver en ulighed, hvor b^2 -4ac skal være større end 0. a kender du, den er 1. B kender du ikke, det er den du skal finde, c kender du, den er 3. Så indsætter du bare i formlen for diskriminanten, og udregner.
Skriv et svar til: Parabel
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
