Matematik
Lineære Funktioner
28. november 2007 af
babe87 (Slettet)
Hej alle..
Håber er en som kan hjælpe mig da jeg sidder og skal lave en emne opgave til imorgen.
så det ene spørgsmål lyder sådan her: Eksempler på beregning af forskrift når to punkter er givet
eller når hældning og et punkt er givet.
Jeg har lavet den med de to punkter.. Er der nogle som kan finde ud af den anden???
Håber er en som kan hjælpe mig da jeg sidder og skal lave en emne opgave til imorgen.
så det ene spørgsmål lyder sådan her: Eksempler på beregning af forskrift når to punkter er givet
eller når hældning og et punkt er givet.
Jeg har lavet den med de to punkter.. Er der nogle som kan finde ud af den anden???
Svar #1
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
når du kender hældningen og et punkt, mangler du kun skæring med y-aksen i din forskrift (altså b) :
y = ax + b <=> b = y - ax
Da du kender a (hældningen), og har et punkt (x,y) kan du udregne b
y = ax + b <=> b = y - ax
Da du kender a (hældningen), og har et punkt (x,y) kan du udregne b
Svar #2
28. november 2007 af babe87 (Slettet)
gider du ikke prøve at lave en til mig... du kan bare væle nogle tal...
Jeg forstå stadigvæk ikke hvordan jeg skal gøre...
Så hvis du gider at lavet et eks ville det hjælpe mig meget...
Jeg forstå stadigvæk ikke hvordan jeg skal gøre...
Så hvis du gider at lavet et eks ville det hjælpe mig meget...
Svar #3
28. november 2007 af Mester_Bean (Slettet)
Eks 1
En lineær funktion f, hvis graf har hældningskoefficienten 2, gå igennem punktet (3,4). Bestem forskriften for funktionen.
Da funktionen er lineær, er forskriften af formen f(x)=ax+b
Hældningskoefficienten er opgivet til 2, så kun skæring med y-aksen b er ubekendt. Punktet (3,4) indsættes på (x,y) og b isoleres:
4 = 2 * 3 + b <=> 4 - 2*3 = b <=> b = -2
Forskriften for funktionen f er altså f(x) = 2x - 2
En lineær funktion f, hvis graf har hældningskoefficienten 2, gå igennem punktet (3,4). Bestem forskriften for funktionen.
Da funktionen er lineær, er forskriften af formen f(x)=ax+b
Hældningskoefficienten er opgivet til 2, så kun skæring med y-aksen b er ubekendt. Punktet (3,4) indsættes på (x,y) og b isoleres:
4 = 2 * 3 + b <=> 4 - 2*3 = b <=> b = -2
Forskriften for funktionen f er altså f(x) = 2x - 2
Skriv et svar til: Lineære Funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
