Matematik
Rod i polynomiet
28. november 2007 af
2rani (Slettet)
Hej, jeg har brug for hjælp med en opgave, den lyder sådan;
Gør rede for at -2 er rod i polynomiet
p(x)=x^3+4x^2+x-6
Gør rede for at -2 er rod i polynomiet
p(x)=x^3+4x^2+x-6
Svar #1
28. november 2007 af Teazy (Slettet)
rod er jo netop det samme som nulpunkter, altså skæringer med x-aksen
sæt minus 2 ind på x's plads.
(-2)^3+4*(-2)^2-2-6
-8+16-8 = 0
-2 er altså rod i polynomiet
sæt minus 2 ind på x's plads.
(-2)^3+4*(-2)^2-2-6
-8+16-8 = 0
-2 er altså rod i polynomiet
Svar #2
28. november 2007 af Marie+Louise (Slettet)
Sæt x = -2 i 0=x^3+4x^2+x-6 og regn. Det skulle gerne give et sandt udsagn.
Skriv et svar til: Rod i polynomiet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
