Matematik
Determinant bevis??
05. juni 2004 af
SONJAN (Slettet)
Er der nogen som har beviset til at beveise at det(a,b) = -det(b,a) håber meget på et svar!!
Svar #1
05. juni 2004 af QaZZaQ
Jeg ved ikke om du vil kalde det et bevis, men du kan jo prøve bare at skrive det op.
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
det(b,a)= b1*a2-b2*a1
-det(b,a)=-(b1*a2-b2*a1)=-b1*a2+b2*a1
Og dette er jo det samme som det(a,b).
Derfor er det(a,b)=-det(b,a)
det(a,b)= a1*b2-a2*b1
det(b,a)= b1*a2-b2*a1
-det(b,a)=-(b1*a2-b2*a1)=-b1*a2+b2*a1
Og dette er jo det samme som det(a,b).
Derfor er det(a,b)=-det(b,a)
Svar #2
05. juni 2004 af 404error (Slettet)
#1's bevis er helt fint - der er simpelthen ikke andet for end at bruge definitionen. Og det er jo også ret nemt her.
Skriv et svar til: Determinant bevis??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
