Matematik

%

30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)
Foretag følgende prisændringer, idet den nye pris skal angives:
A) 350 kr. sænkes med 8%

Mit bud:

S= 350 * (1+0,08) = 378 , er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2007 af Teazy (Slettet)

så stiger den med 8 %, den skal falde med 8, derfor er det

350*(1-0,08) = 322

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

Gid det var sådan i den virkelige verden. Når pengene sænkes får man flere penge... 350kr --> 378kr? :)

Svar #3
30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

jaaa :) #2

3750 hæves med 12,5%

3750 * (1-12,5) = 43125

Svar #4
30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

Som sagt, er det her noget nyt jeg lære. Jeg har lidt svært ved det -.-

Svar #5
30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

er det rigtigt

3750 hæves med 12,5%

3750 * (1-12,5) = 43125

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. november 2007 af -Zeta- (Slettet)

#5.
Det lyder som en god rente. Du skal vist vurdere om 12% er det samme som 12,5? Det virker nok lidt bedre hvis du skriver 0,125. Desuden stiger det jo her; derfor skal det være +0,125.

Svar #7
30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

dvs.
3750 * (1+0,125) = 4218,75

Brugbart svar (0)

Svar #8
30. november 2007 af mathon

du bør tænke

1) som procent 12,5

2) som decimaltal 12,5/100 = 0,125

3) stigning 1+0,125

4) fald 1-0,125


kommentarer:
man omskriver fra procenttal til decimaltal ved at dividere med 100
man omskriver fra decimaltal til procenttal ved at gange med 100

Svar #9
30. november 2007 af Morten_Jensen (Slettet)

2485kr hæves med 0,5%

Er det så rigtigt?

2485 * (1+0,005) = 2497,43


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. november 2007 af mathon

Ja!

Skriv et svar til: %

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.