Dansk Historieopgave

Romerigets fald

02. december 2007 af Carunke (Slettet)
Jeg har brug for en smule hjælp/vejledning.
Er i gang med at skrive dansk-historie opgave i 2.g og har valgt at skrive om romerrigest fald.

Jeg mangler lidt et redegørende spørgsmål, men kan ikke rigtig komme på et godt et. Er der nogen der vil være sød at komme med nogle gode idéer? Så ville det være super dejligt.

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. december 2007 af .:Tarzan:. (Slettet)

Romerrigets fald kunne være et spændende emne, men du skal også passe lidt på der da der er vidt forskellige meninger om hvornår Romerriget gik ned. Den mest accepterede mening er at det skete i 476 da den sidste vestromerske kejser blev afsat, men i øst varede Romerriget jo ved indtil tyrkernes erobring af Byzans i 1453 - og hidtil havde den østromerske kejser altså kaldt sig "basileus romaiôn" - "romernes konge".

Men Romerrigets fald kunne sagtens være et emne.

Den romerske hær ... Tjah, emnet er set før, det virker ærlig talt ikke særligt originalt. Hvis man skulle se på noget interessant der, skulle det nok være i forbindelse med borgerkrigene hvor diverse stormænd brugte deres private hære mod hinanden. Så kan man nemlig komme ind på klient-patron-forholdet som er fuldstændig essentielt for at forstå Romerrigets historie.

Brugbart svar (1)

Svar #2
02. december 2007 af Epimetheus (Slettet)

Man kan sagtens skrive om romerrigets fald - om ikke andet så definer det som det vestromerske riges fald så er den hjemme.
En interessant vinkel kunne være at undersøge forskellige forskeres syn på faldet (her kommer du naturligvis ikke udenom Gibbon) - din problemformulering ville være noget i stil med:
- Redegørelse for det senromerske samfund (både politisk, økonomisk strukturelt osv.)
- Disskussion af udvalgte forskeres syn på romerrigets fald med henblik på en vurdering af årsager dette

I diskussionsdelen kunne det være skægt at inddrage den enkelte forskers samtid, da det ofte vil influere fortolkningen :-)

Svar #3
06. december 2007 af Carunke (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :]

Skriv et svar til: Romerigets fald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.